Udvalgsværelse C

Udvalgsværelse C er rådhusets flotteste mødelokale

C fungerer i dag som mødelokale. Den mest fremtrædende udsmykning er bordet midt i rummet og træskerarbejdet i reolerne med navne på danske historikere. Udvalgsværelset hører til et af de mest originale på Rådhuset. Væggene er tapetseret med grønt tekstil. Stolene er karminrøde. Der er en del kunst på væggene: blandt andet et stort maleri der forestiller skouserkonerne på Gammel Strand, og på modsat væg et maleri der forestiller Griffenfeldt i sit fangenskab i Norge. Der står et skab midt i rummet med fine udskæringer og forgyldninger hvor der oprindeligt opbevaredes portrætfotografier af borgerrepræsentanterne.

Udvalgsværesle C var borgerrepræsentanternes vigtigste udvalgsværelse med direkte adgang informationer om byen i Rådhusbiblioteket der ligger ved siden af. Her forhandlede man oprindelig budgetter ovenpå Finansborgmesterens kontor som lå ovenpå Hovedkassen. Rummet støder desuden op til formandens forværelse og kontor.
 


Skabet: Inde i skabet hvor man oprindelig opbevarede fotoportrætter af alle borgerrepræsentationens medlemmer har arkitekt Martin Nyrop udskåret teksten: "Tiderne skifte og vi med dem".

Ønsker du at høre mere om husets historie og brug? Book en rundvisning her.