Rokkeægget

Læs mere om rokkeægget og underverdenen.

Underverdenen

Det her er lidt spekulativt, men nu har Martin, en af vores Rådhusbetjente, opdaget, at på siden under buen på karnappen midt i gården, under det vi tror er Fænrisulven, sidder der to rokkeæg.
Vi gik straks igang med at finde ud af om der findes rokker i Danmark, da arkitekt Martin Nyrop, med få undtagelser, bruger danske motiver - og det gør det - ti arter faktisk. På billedet kan man lige skimte rokkeægget i skyggen under buen.
Det næste spørgsmål der rejser sig, er om rokken har spillet en rolle i den nordiske mytologi, især i forbindelse med underverdenen hvor ulven og lindormen huserer. 

Rokkeægget

... Og så fik vi forklaringen. Rokkeægget var et varsel om dommedag eller ragnarok og det bekræfter i så fald, at det er fænrisulven der stikker sit fæle ansigt frem i karnappen. Mon ikke placeringen er valgt da Stadsarkivet ligger bag vinduet og "uhyrerne" gemmer sig i vores historie. Nu har vi både Fænrisulven, rokker og lindeorme, fordulgte og skjulte trusler som truer menneskeheden . Tanken må være - vær årvågne - ellers kommer vi! Det understreger i så fald betydningen af at søge visdom og lys i forhandlingerne under Lindetræet oppe i borgersalen; rødderne skal nemlig have visdommens styrke til at holde ulykkerne nede!

Maj 2013